Garancia

Jótállási feltételek és ügyintézés

Az LogParts Kft. az általa forgalmazott termékekre 12 hónap jótállást vállal fogyasztók esetében az alábbi feltételek mellett:/ a nem fogyasztónak minősülő vásárlók esetében a PTK hatályos jogszabályai az irányadók.

Nem vonatkozik a jótállás  izzókra, biztosítékokra, ablaktörlő lapátokra, a természetes elhasználódás miatti kopásokra, valamint azon károkra, meghibásodásokra, amelyeket külső mechanikai és/vagy vegyi hatások okoztak. (Pl. állati és/vagy növényi anyagok, kőfelverődés légköri szennyeződés, stb.)
Továbbá a nem támasztható jótállási igény, ha a hiba összefüggésben áll azzal, hogy
  • az alkatrészt nem szakszerűen építették be, vagy
  • a feltárt hibát, külső behatásból eredő sérüléseket az ügyfél nem javíttatja ki, illetve a feltárt és jótállásban elfogadott javítást a hiba feltárásától számított 1 hónapon belül nem teszi lehetővé, vagy
  • a gépkocsit nem rendeltetésszerűen használták (pl.: túlterhelték, stb.), vagy
  • nem tartották be a gyártómű által előírt kezelési, karbantartási és ápolási előírásokat, átvizsgálásokat, és azt nem tudják hitelt érdemlően igazolni, vagy
  • nem a gyártóműi- előírásoknak megfelelő minőségű javító-, kenő- ill. üzemanyagot, vagy egyéb feltöltő folyadékot használt, vagy
  • a gépkocsi tulajdonosa elmulasztotta haladéktalanul bejelenteni a nyilvánvalóvá vált hibát és annak javítását nem tette lehetővé 1 hónapon belül.
  • a fel nem sorolt, de a fenti pontok valamelyikébe értelemszerűen illeszkedő hasonló esetben.

A jótállás hatálya a meghibásodott alkatrész jótállási idő alatti cseréje terjed ki, semmiféle más térítést (pl. munkadíj, csereautó, következménykár, kártérítés, stb.) nem fizet a Logparts Kft.

Ha jótállási igény nem megalapozott, akkor az alkatrész bevizsgálásának költsége a vevőt terheli. Ennek költségét a Logparts Kft kiszámlázza a vevő részére.


Ha jótállási igény nem megalapozott, akkor a "Garanciális igénybejelentő" nyomtatványon bejelöltek szerint kezeljük a cseredarabot, ha nem rendelkezett egyéb módon, akkor megsemmisítjük. Ha visszakéri a cseredarabot, akkor a cseredarab méretétől függően 2000-5000 Ft+áfa visszaszállítási költséget számítunk fel. 

A jótállási igényt haladéktalanul be kell jelenteni a kollégáintól igényelhető vagy a www.logparts.hu/jotallas.pdf  oldalról letölhető "Garanciális igénybejelentő" nyomtatvány hiánytalan kitöltésével.
A 100.000.-Ft nettó értéket meghaladó vagy több alkatrészt érintő jótállási javítások/megbontások megkezdése előtt az LogParts Kft.-től előzetesen engedélyt kell kérni a javítás megkezdéséhez. Ilyen esetekben az LogParts Kft. képviselőjének jelenlétében lehet megkezdeni a javítást.

 

 Mellékelni kell továbbá: 
1. a szakszerviz által kiállított számlát, vagy annak másolatát a beépítésről. Aminek tartalmaznia kell az alábbi adatokat:
  a. A jármű gyártmánya, típusa
  b. A jármű alvázszáma
  c. A beszerlés dátuma
  d. A beszereléskori km.óra állás
  e. A beszerelt alkatrészek és egyéb anyagok cikkszáma, megnevezése, mennyisége és ha értelmezhető akkor az alkatrész elhelyezkedése (pl. jobb-bal, alsó-felső, első-hátsó, első-második-harmadik, stb.)
2. elektomos alkatrészek esetében a gyártóművi diagnosztikai számítógép által kinyomtatott hibaprotokolt, melynek tartlamazni kell az autó alvázszámát, km.óra állását és a vizsgálat dátumát.
3. a meghibásodott alkatrészt

A hiányosan kitöltött "Jótállási igénybejelentő" nyomtatvány vagy bármely szükséges melléklet hiánya esetén az igánybejelentést nem tudjuk figyelembe venni.

Kérem, ha kérdése van keressen minket elérhetőségeinken!